2017. november 6., hétfő

Penelope Douglas: Hideaway (Devil's Night 2)

Türelem rózsát terem, kedves felebarátaim! Na, hát mi/ki mással is térhetnék vissza, mint Penelope Douglas! Végre egy könyv, amit volt időm kiolvasni az őszi szünetben és meg is mozgatott bennem valamit annyira, hogy billentyűzet után bizseregjenek az ujjbegyeim. Akik esetleg már nagyon hiányoltak volna, azoknak mind dobok egy virtuális szeretetpuszit! (Főleg Neked, kedves Verona! Köszönöm a lelkesítő szavakat a távollétemben is!;)) 


Miről szól:

Kai Mori próbál új életet kezdeni, visszatérni a rendes kerékvágásba három börtönben töltött év után, de az ott történtek súlyos nyomot hagytak benne, nehéz a továbblépés. Legjobb barátjának, Michaelnek már sikerült, és vitte a csajt is, Rikát, akire pedig az egész banda fente a fogát, köztük Kai is. De Rika valójában csak pótlék volt Kai-nak. Egy másik lányra emlékeztette arról a végzetes estéről, akit azóta sem tudott elfelejteni.
Nik Banks-et egész életében próbálták eltaposni, félretolni, visszafogni, hátráltatni, leláncolni, mégsem tudták betörni. A családja a legnagyobb átka, de a vér kötelez. Bármennyi fájdalmat okoznak is neki, a lány próbál megfelelni, bizonyítani és kivívni elismerésüket. Nem szórakozhat, nem fiúzhat, mégis van valaki, aki mágnesként vonzza. Egyetlen lopott éjszakát tölthettek együtt évekkel ezelőtt, aminek túl korán vége szakadt, mégsem tudja kiverni a fejéből.
Ha újra találkoznak, vajon új esélyt is kapnak, hogy ott folytassák, ahol abbahagyták, vagy már más a helyzet és mások ők is? Ellenségek szerethetik-e egymást? S ha szeretsz valakit, átverheted-e anélkül, hogy elveszítenéd? Melyik az erősebb kötelék, a szerelem, vagy a vér? Ha felkerül a maszk, újraindul a játék, és minden kiderül!

Könyvtündér a sorok között:

Penelope Douglas bármiről is írjon, új megjelenései a karácsony reggelt idézik. Izgatottan vetettem rá magam a Corrupt folytatására, a Hideaway-re is, mint óvodás az ajándékdobozra. És mint mindig, most is imádtam minden percét, bár be kell valljam, a csomagolás leszaggatása után, jobban szemügyre véve a doboz tartalmát, kicsit mintha hibás lenne a termék, sőt, tulajdonképpen egy bődületes marhaság az egész sztori… de azért így is szercsilávcsi.
Ugyan a Corrupt-ot nem cincáltam szét, csak egy rövid kis értékelést kapott, azt azért megjegyeztem, hogy a Fall Away sorozathoz képest jóval sötétebb és durvább a Devil’s Night széria világa. Itt már nem suta tiniszerelmekről és szenvedélyes évődésekről szól a fáma. Egy jóval keményebb, durvább, erőszakosabb világra nyit ablakot az írónő, ahol valami furcsán csábító cukormázzal van leöntve az a brutalitás, ami a valóságban messze üldözné az olvasót, de itt beleragadsz, mint óvatlan könyvmoly a légypapírba.
Már az első részben is kétkedve konstatáltam Rika szuicid döntéseit 4-5 olyan férfi társaságában, akiknek minden gondolata az ő halálra zRIKÁlása (haha) körül forgott, ami, ha ez nem egy fikció lenne, elfogadhatatlan felállás! Rika mégis elemében érezte magát és eszébe sem jutott hátat fordítani az egésznek. Hát istenem, ismerjük a mazochizmus fogalmát, na. Kicsit sokalltam a sztori, illetve a karakterek háttérkörülményeit is, hogy mindenki – az erotikus regények agyzsibbasztó kliséihez igazodva – már-már belefullad a felmenőitől örökölt pénzbe és jó dolgában azt se tudja, mit kezdjen magával. Ugyanakkor szegénykéim mind lelki sérült jószágok. Az agybaj és a vastag bankszámla pedig köztudottan veszélyes párosítás, ennek megfelelően megy is a destruktív önpusztítás és a közvetlen környezetben fellelhető élőlények leamortizálása.
Erre az alaphelyzetre a Hideaway rápakolt még egy lapáttal. Hozta a szokásos huszonéves multimilliárdos palántákat, akik saját hoteleikben, penthouse lakásaikban, titkos járatos kastélykáikban tengetik sanyarú napjaikat, melyek monotonitását néha megszakítják egy-egy pizsipartival, vagy egy edzéssel a saját vállalkozásuk edzőtermében, s közben bármit is csináljanak, elengedhetetlen a tökéletesen kidolgozott test, a keménység, a sejtelmes búskomorság, illetve a veszélyesség látszatának megfelelő elegye. De hiába, a pénz nem boldogít, kell valami vérpezsdítés az uncsi hétköznapokra. Így kerül a képbe a rejtélyes régi-új csaj, Banks, akit Rikához hasonlóan acélból öntöttek az égiek. És újrakezdjük a kergetőzést, csak mivel Rika és Michael már egymásra találtak az előző részben, most Banks és Kai futják a köröket.
Kai kuckója a dombtetőn
Banks családi háttere hányingerkeltésre tökéletesen alkalmas, minden kedves rokona egy rémálom, a kutyával jobban bánnak, mint ezzel a szerencsétlen lánnyal, ő mégis idomul az elvárásokhoz és beszáll a családi maffia-bizniszbe. Ebből a posványból akarja kirángatni őt Kai, aki igaz szerelmét úgy mutatja ki, hogy ömm tovább baszogatja a lányt, a szó minden értelmében… Ennek következtében az egyik pillanatban imádják egymást, de mikor már épp azt hinnénk, hogy végre egymásra találnak, kezdődik elölről a huzavona és a következő pillanatban már amnéziás ősellenségek, akik nem emlékeznek az előző éjszakára. Ennek a dilemmának fő okozója pedig Damon, aki a korábbi részben még a fiúk négyesének egyik alappillére volt, aki aztán a sztori végére elborult és inkább megpróbálta kinyírni legjobb barátait. A kíváncsiak olvassák el a kötetet, nem akarok további poénokat lelőni a szereplők kapcsolati hálójáról, bár nem egy nagy truváj rájönni az összefüggésekre, amit amúgy az írónő is egyedül csak Kai elől titkol.
Kai & Banks
Lényeg a lényeg, hogy most is élveztem olvasni Douglas munkáját, végig lekötött és ez mostanában valahogy nagy szó nálam. Viszont a fangirlködésem mellett az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ha félreteszem a pomponjaim, arcul csapnak a könyvvel kapcsolatos aggályaim. Szám szerint kettő. Egyrészt, mint korábban jeleztem, könyvben elmegy ez a cekcuálisan túlfűtött fiú-lány hatalmi harc, de basszus, ha józan fejjel belegondol az ember lánya, konkrétan tele van durva szexuális zaklatással a történet. Lányokat hajkurásznak, ijesztgetnek, rabolgatnak el, taperolnak, szorongatnak, lökdösnek jobbra-balra és fenyegetnek lelkileg és fizikailag egyaránt. És ezt a „jó fiúk” csinálják, a sztori hősei, akikért olvadni kéne. Azt már nem is mondom, hogy miket kapnak az anti-karakterektől. Különösen az aktuálisan felkapott, nagy port kavaró szexuális zaklatások híreinek ismeretében ijesztő, vagy legalábbis erősen elgondolkodtató így olvasni a könyvet, melynek nyilván nem ez a célja, mégis azt sugallja, hogy ez a viselkedés, ezek a „játékok” teljesen normálisak, sőt egyenesen kívánatosak.
Banks
De maradjunk annyiban, hogy ez csak fikció, meg a lányok is élvezték, meg blablabla, fátylat rá. Az olvasmányélményt ez még nem döntötte romba. Ellenben ami már a történet gyengesége, az a katarzis, illetve az a fő összeütközés, amit elvileg annak szántak. A sztori fő konfliktusszála, amit már korábban pedzegettem, Damon, aki az előző rész végén eltűnik, a többiek meg azóta is rettegnek, hogy hol lehet, mikor tér vissza, csap le rájuk, áll bosszút, különösen Rikán (mert ugye mindig minden baj okozója a Nő…). Lényegében több száz oldalon keresztül őt keresik, kutatják mi lehet a terve, a következő lépése. (Innentől SPOILER!) Majd mikor végre rájönnek és megjelenik Damon, az antihős, és újra együtt a csapat egy rakáson, akkor… akkor nem történik semmi. Verekednek picit az esőben, kicsit megered az orruk vére, a lányok sipítoznak, nehogy valaki komolyabban megsérüljön, a fiúk elmondják Damonnak, hogy barom vagy öcsém, nem kellett volna megpróbálnod kinyírni minket, mert mi szerettünk téged, Damon bólint egyet, majd elsétál, eltűnik megint. Ergo uszkve 400 oldalt végigizgulunk, hogy mikor jelenik meg és úristen mi lesz, mi fog történni, hogy aztán tulajdonképpen ne történjen semmi, ne legyen megoldás, ne legyen feloldása a konfliktusnak. És ez hiba.
De gondolom, ezt a történetszálat lehet majd még húzni a folytatásokban. Douglast ismerve pedig idővel pontot fog tenni minden kérdés végére. A lényeg úgyis az, hogy Kai és Banks egymásra talált – ezzel most nem lőttem le valami hatalmas csavart, I guess –, dúl a szerelem, a hős megmentette a hercegnőt a sárkánytól és boldogan kufircolhatnak tovább, míg meg nem halnak. Végül pedig kapunk egy kis betekintést a jövőre megjelenő harmadik részbe, amiben valószínűleg Damon lesz a főszereplő, aki ismét lányokra vadászik, méghozzá az ízelítő szerint az első részben megemlített Winterre, akinek állítólagos megerőszakolása miatt börtönbe került a srác. Nos, beteg dolog ez, de én megéheztem. Várom a következő részt!!!

Tündérfaktor:
10/6 (Vérzik a szívem, de mivel az első részre 7 csillagport szórtam, erre sajnos nem adhatok többet 6-nál, mert volt mibe belekötnöm… De azért szögezzük le még egyszer, hogy így is príma élmény volt olvasgatni! Szóval továbbra is Penelope Douglas FTW!)


Könyv adatai:
Eredeti címe: Hideaway
Eredeti kiadási éve: 2017
Oldalszám: 436

Képek forrása: https://hu.pinterest.com/penelopedouglas/hideaway-2017/, Pinterest, Google

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése